Το σκυλάκι μου γλύφει τα πατουσάκια του!
26 Οκτωβρίου, 2020
.

Το σκυλάκι μου γλύφει τα πατουσάκια του!

Πολλές φορές βλέπουμε το σκυλάκι μας να γλύφει ή να δαγκώνει τα πατουσάκια του. Συνήθως είναι απο πλήξη γιατί δεν έχει κάτι να κάνει ή από άγχος (αποχωρισμού για παράδειγμα) οπότε ένα παιχνίδι ή ένα κόκκαλο θα βοηθούσε να απασχολείται.

Όταν όμως το γλύψιμο επιμένει θα πρέπει να μας ανησυχήσει και να μιλήσουμε με κάποιον κτηνίατρο, γιατί το πρόβλημα μπορεί να είναι σοβαρό, όπως ένα σπαμένο νύχι, ή αγκάθι ή ακόμη και αρθρίτιδα και με το γλύψιμο προσπαθεί να μαλακώσει τον πόνο του.

Επίσης ψύλλοι ή τσιμπούρια οι οποιοί εκτός του ότι θέτουν σε κίνδυνο την υγεία του, είναι και μια απο τις πιο κοινές πηγές φαγούρας, καθώς ερεθίζουν αρκετά το δέρμα και μέχρι να αφαιρεθούν τα παράσιτα, το γλύψιμο ή το δάγκωμα θα συνεχίζεται.

Τέλος, όπως και οι άνθρωποι ετσι και τα σκυλάκια μας παρουσιάζουν αλλεργίες ή απο κάποια τροφή ή απο χημικά προιόντα ή απο περιβαντολλογικούς παράγοντες όπως η γύρη, το γρασίδι, η μούχλα. Σε τέτοιες περιπτώσεις χρειάζεται να επισκεπτείτε τον κτηνιάτρό σας καθώς είναι πολύ πιθανόν να του χορηγηθει καποια συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή.

Φροντίστε λοιπόν να ταίζετε τον σκύλο σας μια ποιοτική τροφή, να χρησιμοποιείται προληπτική αγωγή για παράσιτα, να περιποιείστε το τρίχωμά του, να εξετάζεται τα πατουσάκια του συχνά και φυσικά να επισκέπτεστε τον κτηνίατρό σας συχνά.

Έτοιμοι για περιποίηση;

Μπάνιο, κούρεμα, stripping, καλλωπισμός δώστε στον τετράποδο φίλο σας την περιποίηση πού δικαιούται!
Κλείσετε Ραντεβού
2104 322 833
contact@starpet.gr
arrow-left-circle