Καλωσόρισες στο σπίτι!
26 Οκτωβρίου, 2020
.

Καλωσόρισες στο σπίτι!

O ερχομός ενός κουταβιού στο σπίτι είναι μια σημαντική στιγμή τόσο για την οικογένεια όσο και για το ίδιο τοι κουτάβι. Πώς θα το κάνουμε όμως να εξοικιωθεί και να νιώσει άνετα στο καινουριο περιβάλλον;

Θα πρέπει αρχικά να έχει το δικό του χώρο, μια ήσυχη γωνία με το κρεββατάκι του, την κουβερτούλα του και μερικά παιχνιδάκια για παρέα. Είναι πολύ σημαντικό να μην το ξυπνάτε καθώς είναι μωρό κι έχει ανάγκη απο ύπνο για να μεγαλώσει. Επίσης, καλό θα είναι τις πρώτες ημέρες να μην υπάρχουν πολλές επισκέψεις στο σπίτι για να το δουν.
Θυμηθείτε, δεν είναι παιχνίδι! Πρέπει να σεβόμαστε τους ρυθμούς του κουταβιού μέχρι να εγκλιματιστεί.

Πολύ σημαντικό είναι επίσης να τηρείτε τους κανόνες του γεύματος.

Μέχρι να ενηλικιωθεί μοιράζετε την καθημερινή ποσότητα της τροφής σε 3 γεύματα. Τα μπολάκια του πρέπει να είναι καθαρά και πάντα στο ίδιο μέρος, το νερό να είναι φρέσκο και η τροφή να καλύπτει τις ιδιαίτερες ανάγκες του κουταβιού. Αποφύγετε το σπιτικό φαγητό, καθώς μπορεί να προκαλέσει αρκετά προβλήματα υγείας, τόσο δερματικά όσο και πεπτικά.

Να θυμάστε πάντα ό,τι το κουτάβι σας δεν γνωρίζει ακόμη τους κινδύνους, και καθώς θα θέλει να εξερευνήσει όλο το σπίτι θα δαγκώνει και θα μασάει ότιδήποτε. Κρατείστε λοιπόν μακριά, καλώδια, απορρυπαντικά και πολύ μικρά κομμάτια παιχνιδιών. Φροντίστε επίσης να μην πλησιάζει ανοιχτά παράθυρα καθώς και τα κάγκελα γιατί περνά ανάμεσά τους πολύ εύκολα.

Η ζωή με το σκυλάκι σας θα είναι γεμάτη χαρά, αγάπη και συντροφιά. Απολαύστε την!

Έτοιμοι για περιποίηση;

Μπάνιο, κούρεμα, stripping, καλλωπισμός δώστε στον τετράποδο φίλο σας την περιποίηση πού δικαιούται!
Κλείσετε Ραντεβού
2104 322 833
contact@starpet.gr
arrow-left-circle